Záloha souborů s vlastním nastavením Outlooku

Last modified by Denisa Wernerová on 29.08.2017 12:44

Vlastní nastavení panelu příkazů a nabídek (.dat), nastavení navigačního podokna (.xml), automatické doplňování jmen (nicknames - nk2), styly tisku (soubor Outlprnt bez přípony) jsou v souborech uložených:

  • Windows: Users\uživ. účet\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook

Dle potřeby zazálohujte vybrané soubory s nastaveními. Kopírování souborů provádějte při vypnutém Outlooku. Pro jejich zobrazení v průzkumníku je potřeba nastavit zobrazení skrytých/systémových složek:

  • Windows 10: Záložka zobrazení v průzkumníku dané složky → zaškrtnout checkbox Skryté položky nebo WinKey+X → Ovládací panely → Vzhled a přizpůsobení → Možnosti průzkumníka souborů → na kartě Zobrazit zaškrtněte přepínač Zobrazovat skryté soubory, složky a jednotky
  • Windows 7: Start → Ovládací panely → Vzhled a přizpůsobení → Možnosti složky → na kartě Zobrazit zaškrtněte přepínač Zobrazit skryté soubory a složky
     

Záloha souboru NK2 obsahujícího jména pro automatické doplňování:

Outlook si jména adresátů zpráv, které zadáte ručně nebo zadáváte z adresáře, ukládá do souboru název profilu.NK2 (nejčastěji je to defaultní profil Outlook, čili Outlook.NK2). Tento soubor si při přeinstalaci počítače zálohujte a po nastavení Outlooku ho vraťte zpět. Kopírování souboru provádějte při vypnutém Outlooku.

  1. Při zadávání jména adresáta do pole Komu se vám nabídnou stejně začínající adresáti, jež jste zadali dříve. Pohybovat se mezi více záznamy lze šipkami a výběr provést klávesou Enter. Smazat záznam můžete klávesou Delete. Kontrolu vůči adresáři provedete pomocí Ctrl+K.

    001.gif
      
  2. Soubor s příponou NK2 s těmito záznamy naleznete:
    Windows 7: Users\uživ. účet\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook
    Soubor má název dle vašeho profilu, nejčastěji je to defaultní Outlook.NK2

    002.gif